La ruta de la llet al Lluçanès. Jornada de treball. 25 de juliol

La visita a Formatges de Lluçà serà un dels punts de la jornada de treball de la ruta de la llet al Lluçanès que es celebrarà aquest proper dilluns 25 de juliol. A Formatges de Lluçà presentarem el nostre projecte integral de ramat de cabres pirinenques (en perill d’extinció), la pastura de bosc (silvicultura), el maneig natural i tradicional dels animals, la producció local, sostenible i auto produïda així com l’elaboració de formatges i la comercialització en venta directa i circuit curt.

Les rutes agroalimentàries del Lluçanès, és una aposta del Consorci del Lluçanès per al desenvolupament rural de la comarca i la valorització dels productes locals i de qualitat. Les rutes agroalimentàries del Lluçanès, doncs, volen explicar els productes propis del Lluçanès del camp a la taula. Així doncs, després d’engegar la ruta del pa, engeguem la ruta de la llet. I amb aquest motiu celebrem una jornada de treball centrada en la ruta de la llet amb productors de llet, formatges i postres làctics del territori i amb el sector turístic del Lluçanès.

A l’inici a de la jornada es visitarà la granja d’ovelles ecològiques que ha instal·lat BETARA (http://www.betara.cat/) a la finca de Vila-rasa, a Perafita, i també visitarem el projecte de Formatges de Lluçà, ubicats prop del Monestir de Lluçà (https://www.formatges-lluca.cat/).
Finalment, un professional de la matèria ens explicarà quines són les tendències en el turisme d’experiències que s’estan duent a terme a diversos indrets i en relació a la ruta de la llet del Lluçanès. i farem una reunió de treball per parlar de la ruta de la llet al Lluçanès i acabarem amb un tast de producte del territori.

Rutallet

Més informació: www.producteslocals.llucanes.cat