.

“Som dues famílies que gestionem una explotació ramadera

i una petita formatgeria a Lluçà”

.

.

Què Fem

Elaborem formatges de llet crua del nostre propi ramat de cabres pirinenques.

Controlem l’alimentació de les cabres, el maneig, la munyida, el transport, i el procés i elaboració dels nostres formatges garantint-ne la seva qualitat.

Així mateix venem els nostres formatges a la mateixa formatgeria i en comerços de proximitat sota el segell de Venda de Proximitat dels productes agroalimentaris: venda directa i circuit curt.

.

El nostre

Projecte

Projecte integral d’elaboració d’un producte agroalimentari de qualitat, artesanal i natural, de proximitat.

Apliquem una filosofia de producció ramadera i agroalimentària auto produïda, utilitzant els recursos disponibles que són gestionats de manera sostenible i autònoma. Ens produïm l’ordi i els ferratges (alfals i trepadella), complements en l’alimentació de les cabres, així com també la palla pel jaç, a través d’un sistema de rotació per tal de no tirar purins als camps.

El fet de complementar les activitats ramadera i formatgera permet regular, controlar i garantir un subministrament constant de matèria primera de qualitat.

.

Les Cabres

La cabra pirinenca és una raça autòctona en perill d’extinció.

És una raça molt apreciada per la seva gran qualitat i presenta un maneig còmode en sistemes extensius amb molt bona adaptabilitat a tota mena de condicions climatològiques i de muntanya.

És una espècie adaptada a l’entorn de muntanya, rústica, estètica i amb personalitat (caràcter) i la seva alimentació es base en l’aprofitament del bosc i pastura.  Antigament es trobava estesa pel Pirineu i la Serralada Cantàbrica, però en l’actualitat, es troba en perill d’extinció, i ha quedat relegada a uns pocs enclavaments del Pirineu d’Osca.

Nosaltres apostem per aquesta raça, en la seva protecció i recuperació i per això estem adherits a l’associació ARACRAPI.

.

La Pastura

La pastura és la base de l’alimentació de la cabra pirinenca (80%).

És, per tant, una de les activitats importants que tenim en compte per garantir la qualitat de la llet que ens serveix per a l’elaboració del formatge artesanal. La pastura es base en el maneig tradicional en extensiu del ramat, i per tant recuperem la figura del pastor/a, un ofici en declivi al Lluçanès.

La pastura a les vessants de les muntanyes permet millorar l’estat del sotabosc, i d’aquesta manera contribuim a tenir uns boscos nets i incidir en la prevenció dels incendis forestals del municipi.

.