.

“Ramat propi de pastura, benestar animal”

.

.

Les nostres

cabres

Benestar animal

El benestar de les nostres cabres és fonamental per garantir un producte de qualitat. Les nostres cabres pasturen lliurement durant tot el dia a l’entorn de la formatgeria, en diferents tancats perimetrals. El seu menjar és variat: herba, fulles de roure, alzines, oms, bardissa, lligabosc, tortellatge, roser silvestre, glans (tardor), i un llarg etcètera.

Tot i així en dies de forta pluja, neu o inclemències meteorològiques que no permet sortir a pasturar, els donem menjar al corral: bales de trepadella o alfals, que ens auto produïm als nostres camps a l’estiu.

Cuidem les cabres oferint-los un gran nivell de benestar animal.

Origen de la Raça Alpina

És originària dels Alps Suïssos. Es va difondre i va ser millorada als Alps Francesos creuant-se amb cabres autòctones de la zona, on va adquirir el nom “Alpí Francesa”. A Espanya el primer ramat apareix a finals de la dècada dels 70, provinent de país veí, en Villarcayo (Burgos), poc després es crea algun ramat a Navarra. Al llarg de la dècada dels 80 es distribueix pràcticament en puresa pel nord de Castella i Lleó i per la muntanya oriental asturiana.

Dades morfològiques  
Breu descripció morfològica:
La Alpina és una cabra d’alçada i mida mitjana, subhipermètrica i longilínia o sublongilínea.
Peso mascles (Kg): 90
Peso femelles (Kg): 70
Sistemes d’Explotació
Sistemes d’Explotació: És una raça especialitzada en la producció làctia de format mitjà, rústica i adaptada tant a l’estabulació permanent com a la pastura, o a la vida a la muntanya. El seu producte principal és la llet, que majoritàriament es destina a l’elaboració de formatge. Altres aptituds d’aquesta raça són la producció de pells i la producció de carn de cabrits de llet.