Activitats per a tota la família a Formatges de Lluçà

Presentem les diferents activitats que podeu fer a Formatges de Lluçà! Activitats per a tota la família, grans, petits i per a grups organitzats.

 

Visita la nostra granja, és una activitat pensada per a tota la família. Petits i grans podreu descobrir les feines a pagès. Durant la visita els nens i nenes i tothom que vulgui pot ajudar a donar menjar a les nostres petites cabres que han nascut aquest any! Durant la visita expliquem com treballem i quines feines fem al ramat, al camp i a la formatgeria, quines eines i maquinària utilitzem. El nostre és un projecte sostenible i respectuós amb el medi ambient!

Finalment oferim un tastet dels nostres formatges  en un entorn únic, a 150m del Monestir Romànic i als peus del Castell de Lluçà.

 

Tasts a mida! és una activitat per concertar per a grups organitzats: tasts de formatges o maridatges amb vi, cava o cerveses artesanes.

 

Així mateix també formem part de la Ruta de la Llet, un producte turístic en el qual els productors i elaboradors de productes làctics del Lluçanès oferim per tal de conèixer les formatgeries i granges de llet de  proximitat. Conèixer com es produeix la llet i com s’elaboren els formatges i iogurts, tastar-los i gaudint del paisatge únic del Lluçanès!

Més informació: https://www.formatges-lluca.cat/activitats/

 

Maridatge de Formatges de Lluçà i vins de Cal Siller

El proper diumenge 11 de juny us proposem una jornada diferent, un maridatge de formatges de Lluçà amb vins de Cal Siller, als jardins de la Casanova de Lluçà. El maridatge combinarà 4 formatges amb 4 vins escollits especialment pel David Gomis de Cal Siller de Prats de Lluçanès.

La jornada començarà amb una visita a l’explotació per conèixer com s’elaboren els formatges i seguidament es realitzarà el tast guiat pels dos professionals: el formatger i el somelier.

Per aquesta ocasió especial hem reservat algunes peces úniques de la nostra cambra de maduració que es podran degustar acompanyats de vins escollits especialment per aquest maridatge. El tast es farà a l’aire lliure, en un entorn natural sota l’ombra de les alzines. No us ho perdeu, hi ha places limitades!

Preu: 12€/persona

Per fer les reserves:

T. 679 378 823 / formatges.lluca@gmail.com

 

Us esperem!!

 

 

 

 

Obrim les portes pel Benvinguts a Pagès 2017

Per segon any consecutiu obrim les portes de Formatges de Lluçà durant el cap de setmana del Benvinguts a Pàgès, 3, 4 i 5 de juny, per tal d’ensenyar i explicar la feina diària que fem a l’explotació agro-ramadera, a obrador de formatges artesans de llet crua de cabra pirinenca, així com tastar el nostre producte i poder-ne comprar!!

Els horaris de la jornada Benvinguts a Pagès són: dissabte i diumenge de 10h a 14h i de 16h a 19h i dilluns de 10h a 14h. Organitzarem les visites guiades cada hora en punt o cada mitja hora, depenent del flux de visitants.

Abans de venir, tingueu en compte la Guia de Viatge i planifiqueu les visites!!

PRESENTACIÓ

Som una explotació ramadera i petita formatgeria artesana a Lluçà, Lluçanès. Elaborem formatges de llet crua amb llet del nostre propi ramat de cabres pirinenques que pasturen diàriament a les vessants boscoses a la vall de Merlès. Controlem l’alimentació de les cabres, el maneig, la munyida, el transport, i el procés i elaboració dels nostres formatges garantint-ne la seva qualitat. Així mateix, venem els nostres formatges a la mateixa formatgeria i en comerços de proximitat.

Al Lluçanès som 6 explotacions, 2 restaurants i 1 allotjament que enguany participem en aquesta jornades de portes obertes, ensenyant els animals, horta, camps, obradors,… Planifica’t la visita i vine!

   

 

 

Article del Comidista: El queso de cabra pirenaica

“El queso de cabra pirenaica”, és una article de El Comidista que estrena nova serie sobre productes artesans. La seva primera entrada, i per tant el seu primer producte del mes ha estat dedicat al nostre projecte agrícola i ramader de Formatges de Lluçà. L’article fa un repàs de la nostra explotació ramadera de cabres pirinenques i l’elaboració de formatges artesans.

Un article que explica una forma de vida, una il·lusió per tirar endavant projectes de qualitat en entorns rurals, uns valors de sostenibilitat i respecte al paisatge i entorn natural, i un arrelament al territori de persones que hi viuen a través la producció de productes locals, de l’esforç i constància.

Podeu llegir l’article aquí

 

Ja pots encarregar el teu cabrit!

El Batall

El nostre producte emblema

És un formatge de llet crua de cabra de 2-3 setmanes de maduració (quallada làctica amb geotricum). Emmotllat amb cullerot. Peça de 250 g aprox.

Nota de tast: és un formatge que té un sabor i textura fina i poc àcida. La crosta es pot menjar i té un sabor animal, de llet fermentada amb notes de fruits secs i avellana. És un formatge variant. En funció de l’època de l’any i la pastura del ramat s’aprecien sabors lleugerament diferents.

Maridatge: una gota de melmelada de tomàquet, mel o un dau de codonyat sobre un tall del Batall, a part del contrast visual, és tot un plaer

Conservació: Producte que evoluciona ràpidament, canviant el gust, aroma, color. Conserveu-lo en nevera entre 2-6º, preferentment sense embolcall.


ALGUNES OPIONIONS D’EXPERTS:

Sebastien Roueche, afinador de Via Làctia: “per mi és un dels millors formatges de quallada làctica de cabra de Catalunya. El primer cop que el vaig tastar a casa va ser ben curiós: jo com a afinador, quan provo un formatge, sempre vaig buscant gustos concrets, a bosc, a nous, a Pirineu… i aquest tenia un gust que em va sorprendre. Em deia, ‘què és?’. I em vaig adonar que era simplement un gust a llet de cabra molt pur. Llet de cabra en la seva essència, molt primordial, autèntic, sense maquillatges”

Laia Pont, Bloc de Formatges: “Per mi el Batall és la coherència i el respecte en una mossegada. Ressaltaria el gust d’una llet excel·lent amb un bon saber fer. El resultat és molt seductor, una quallada àcida de sedositat perfecta amb un sabor net i intens.”

Kike Oganjuren, Distribuidor de  formatges d’autor a través d’Asturias, País de Quesos: “de textura fina i molt agradable en boca, sabor animal però sense passar-se, se li noten altres matisos (vegetals, cítrics), segurament derivats del pastoreig diari, que a les seves cabres se les veu molt ben tractades i alimentades! En resum, un gran formatge, fi i elegant, resultat d’elaboració rigorosa i llet d’una gran qualitat”.

(article de Roger Compte: Els Formatges de Lluçà i les cabres pirinenques)


El Batall és la peça de fusta o metall que fa sonar les esquelles. Per tant amb el nom del formatge volem reivindicar la pastura que diàriament fan les nostres cabres al bosc de Lluçà.

Nous formatges per la tardor i hivern

Les nostres cabres