Els participants del blogtrip RUTA DE LA LLET descobreixen Formatges de Lluçà

El passat 7 d’octubre els participants del Blogtrip Ruta de la Llet, organitzat pel Consorci del Lluçanès, van venir a conèixer Formatges de Lluçà.

Bloggers, instagramers i “influencers” del sector turístic, gastronòmic i familiar van viure una jornada que els va permetre descobrir els productors de llet i formatges del Lluçanès, restaurants i allotjaments que formen part de la Ruta de la Llet, una nova proposta agro-turística que s’ha iniciat aquest any 2017.  Una ruta que permet viure experiències, conèixer productors i tastar productes locals del Lluçanès 

Els participants, dividits en dos grups, van iniciar el viatge a les explotacions utilitzant diferents propostes de transport: uns van pedalar amb la burricleta (bicicleta elèctrica) i els altres van arribar dalt d’un carruatge tirat per cavalls. Un cop a les explotacions els ramaders/es van explicar com cuiden els animals, la terra, l’alimentació dels ramats, la feina al camp i les instal·lacions. Van poder conèixer de primera mà els productors i elaboradors de productes làctics del Lluçanès, van poder participar d’algunes activitats de la granja (munyir una vaca, pasturar les ovelles o cabres, etc) gaudint de l’entorn i el paisatge de la nostra comarca, i degustar els productes locals del Lluçanès.

Els participants al Blogtrip van fer parada per dinar a dos restaurants que formen part d’aquesta activitat turística, i que elaboren un plat amb productes làctics dels productors làctics del Lluçanès.

I a la tarda van arribar a Formatges de Lluçà. Els vam explicar la gestió sostenible que fem dels camps, la petita maquinària que utilitzem, les característiques del nostre ramat de cabres pirinenques (una raça en perill d’extinció), l’alimentació de les cabres que es base en un 80% de la pastura a bosc, l’alimentació autoproduïda de farratges, etc. o l’elaboració dels formatges. Els més petits van ajudar a donar menjar a les cabres i finalment van fer un tastet dels nostres formatges gaudint d’una tarda assolellada de tardor.

El Blogtrip va acabar amb una visita guiada al monestir de Lluçà, on es van ajuntar els dos grups que van poder degustar diferents tapes de productes locals que va preparar la Kin de la Fonda la Primitiva.

Els diferents participants a la ruta van estar actius a les xarxes socials, etiquetant els posts amb les etiquetes #rutallet i #Lluçanès: twitter, facebook i instagram narrant i il·lustrant la seva experiència des de la seva òptica personal i recomanant a realitzar aquesta experiència on els productors làctics obren les seves portes, tastes els formatges, iogurts o recuits, i et deixa un bon regust de boca!