El Prior

Noble

És un formatge de llet crua de cabra pirinenca, de mínim un mes de maduració, amb crosta de carbó vegetal. És un formatge de quallada làctica amb geotricum, emmotllat artesanalment amb cullerot. Peça de 350g aprox.

Nota de tast: és un formatge que té un sabor i textura fina i poc àcida. La crosta de carbó vegetal es pot menjar. És un formatge variant. En funció de l’època de l’any i la pastura del ramat s’aprecien sabors lleugerament diferents.


El seu nom fa referència a l’excepcional entorn patrimonial que tenim a tocar de la formatgeria: El Monestir de Lluçà. La canònica agustiniana de Santa Maria de Lluçà, una comunitat medieval de clergues dirigida pel Prior, que es regia per la regla de Sant Agustí i vestien amb hàbit de color negre.

“El primer document que parla d’una comunitat de canonges jurídicament constituïda data de l’any 1168. El monestir, regit per la regla de Sant Agustí, es consolidà i anar prosperant fins a la primera meitat del s.XIV”